Pomozimo životinje

Print Friendly, PDF & Email

Životinje, a posebno ptice, u situacijama prirodnih nepogoda a posebno teških zimskih mjeseci  ne mogu da se brinu o sebi i imaju malu šansu da prežive. Zbog toga im je ovih dana pomoć preko potrebna! Želite li pomoći?

Evo kako to možete učiniti!

Naš portal pozivaj sve zainteresovane građane Bosne i Hercegovine, kao i regiona da  podrže akciju prikupljanja hrane za napuštene životinje koje su ugrožene vremenskim neprilikama. Konzerviranu, hranu u granulama, sjemensku hranu za ptice možete poslati na našu adresu „Ibrakovića put 26, 72000 Zenica“ sa naznakom – „Hrana za njihov život“.

Pozivamo sve stanovnike iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, kao i regiona da se na lokalnom nivou organizuju i prikupe hranu za napuštene i ugrožene životinje.

Svaki život podjednako je bitan!


U cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu sjemenske hrane za ptice, obnovu postojećih i izradu novih kućica spasa i visečih hranilica za ptice, simboličnom donacijom u iznosu od 1,00KM ili 0,55€, učestvujete u ovoj humanoj akciji. Za uzvrat mi Vam poklanjamo stručnu literaturu za uzgoj ptica (Kanarinci i papigice, autori: Zvonko Vstračka, Stjepan Andrašević – Ova knjižica posvećena je njezi i uzgoju kanarinaca i papigica, te je puna korisnih savjeta. Ovdje su obuhvaćene sve pojedinosti koje će biti od koristi, ne samo početnicima, već i starijim uzgajivačima.)

U koliko želiti donirati novac za kupovinu hrane u akciji Svaki život podjednako je bitan! imate mogućnost donirati iznos po vlastitom izboru.